Jan 24, 2007

Ny landslagstrener i semikontakt


Eirik Gundersen legger opp som semikontakt landslagstrener etter fem år. Han synes det var et bra valg da forbundet valgte den nye landslagstreneren og nå kan han konsentrere seg mer om familielivet.


Forbundet har tenkt lenge på hvem som skal erstatte Eirik Gundersens plass som landslagstrener i semikontakt. Etter fem år som landslagstrener vil Eirik prioritere familielivet og klubben. Han mener at det er riktig å overlate trenerjobben til en som har kapasiteten som kreves. Selv er han småbarnspappa og synes det blir for vanskelig å kombinere toppidrett med å være pappa.

Morten Saksvik (40) fra Fana Kickboxingklubb ble den nye treneren.
Han kom inn i miljøet som utøver i 1988 og var aktiv frem til 1993. I fem år var han aktiv, og deltok i EM og VM. Siden den gang har han vært trener med hovedansvar for semikontakt i Bergen Kickboxingklubb, og det med stor suksess og flere meritter.
Morten var assisterende landslagstrener i tre år og var landslagstrener i to år helt frem til år 2000. I denne perioden høstet laget inn 6 amatør EM gull, og ikke bare det, men en del sølv og bronse i både EM og VM sammenheng.
Etter en tre års pause fra kickboksing bestemte han seg for å starte sin egen klubb. Han startet klubben sammen med Trond Morten krey og sammen har de skapt en solid klubb. Klubben heter Fana Kickboxingklubb og har vart i tre år.

Morten er veldig glad for at han fikk jobben, og føler seg godt rustet til å ta stafettpinnen videre. Det han gleder seg til er å ta opp dialogen med utøverne og klubbtrenere. Han gleder seg også til å utvikle seg videre som trener og coach, og det blir morsomt å samarbeide med landsalgsteamet og Olympiatoppen.
Eirik Gundersen tilføyer også at han har stor tro på at Morten kan tilføre laget mye. Han vil sørge for at Norge fortsetter å produsere topp internasjonale utøvere i årene som kommer.



Dette kommer til å bli bra for Norge. Eirik Gundersen var en god landslagstrener, men jeg vil si at erstatteren, Morten Saksvik er like god. Han er erfaren, har vært landslagstrener tidligere og vet hva som må til. Han kommer til å skape mange titler internasjonalt for Norge i fremtiden. Klubben til Morten, nemlig Fana Kickboxingklubb er bare tre år gammel og allerede nå har han utviklet i hvert fall tre gode juniorutøvere. Vi gratulerer han som ny landslagstrener i semikontakt!

4 comments:

Nodoka said...

hmm interesant.
er ikke sånn veldig interesert i dette men

Victor said...

hehe. Mange har forskjellige interesser. Hadde du drevet med kickboxing, så hadde du sikkert vært veldig interessert angående dette temaet. Hvis du er interessert i boksing eller karate, så kommer det nye poster om det også. Takk for komplementet

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

min stefar er venn med morten saksvik, så jeg har møt ham.