Jan 25, 2007

Valujev vant ”monster-duellen”


Russiske Nikolaij Valujev og amerikanske Jameel McCline er de som kalles ”monstervektere”. Begge er over to meter høye og begge veier over hundre kilo. Matchvektene deres ligger på henholdsvis 145-150 og 120 kilo.


På lørdag gikk det en tittelkamp i Basel i Sveits som regnes som den tyngste bokseduellen i bokserhistorien.
Den 213 centimeter høye russeren kom soleklart best i gang. Det kom fram et smil mellom slagene til Valujev og det så ut som den amerikanske McCline lå veldig tynt an.
Men amerikaneren minnet seg selv på at han aldri har blitt slått ned og snudde kampen fort. Russeren som har sitt kallenavn ”The Beast from the East” ble plutselig rystet ut. På slutten i den tredje runden, falt McCline ned på gulvet og pekte på sitt høyre kne. Kneet hans var helt ute av posisjon.
Han prøvde likevel å reise seg opp og folk rundt amerikaneren forsøkte å snakke ham til fornuft.

Til slutt hadde han ikke et annet valg enn å gi opp. Russeren gikk bort til McCline og ga han en klem. Dermed vant russeren tittelkampen på teknisk knockout. Jobben til Valujev var å beskytte sin VM tittel og det klarte han. For McCline kan dette vise seg å bli et trist farvel for bokserkarieren sin. McCline er 36 år gammel og fikk sin tredje og kanskje til og med sin siste sjanse til å ta en tittel på lørdag.



Dette var synd for McCline. Slik jeg så det, ledet han på poeng. De gikk tre runder og jeg vil si at russeren, Valujev vant første runde og amerikaneren, McCline vant andre og tredje. Jeg håper McCline får bort kneskaden sin. Han er en god bokser når det gjelder tungvektsklassen og som sagt har han aldri blitt slått rett ned. Det var greit at russeren vant kampen, men jeg synes det var synd at han vant på teknisk knockout. Vi fikk ikke sett hvem som virkelig er best. Det hadde vært mye bedre hvis han hadde vunnet på knockout eller på poeng. Vi får håpe på at McCline får bort kneeskaden sin og Vi gratulerer Valujev med nok en VM tittel!

No comments: