Jan 25, 2007

Brønsemedaljen glapp for Norge

Sveinung Byberg fra Stavanger karateklubb tok seg til bronsekamp i 70 kilosklassen i karate VM i Mexico, men tapte.


Byberg ledet bronsekampen 3-0 mot den spanske karateutøveren, Vazquez Martins når det gjensto ett minutt igjen. Den rutinerte motstanderen avsluttet meget sterkt og vendte kampen.
Vazquez Martins, som har vært europamester de to siste årene, vant til slutt 7-3. Byberg imponerte i de innledende rundene, men i åttedelsfinalen ble det et klart tap mot den Bosniske utøveren, Cakic som siden kjempet seg fram til finalen.

Bybergs neste sjanse var å ta bronse. Han fikk rekvalifisering der han slo Østerrikske Loacker 4-0 og kom dermed til bronsekamp.
Prestasjonen til Byberg sikret Norge deltakelse i World Games i Tyskland neste år.
Men det var ikke bare Byberg som deltok i VM, det var også tre andre utøvere som kommer fra samme klubb som Byberg, nemlig Stavanger karateklubb.
Geir Magne Brastad var nær ved å få kjempe om bronse i åpen klasse, men tapte 2-4 for den iranske utøveren, Behnamfar i avgjørende kamp om å komme til bronsekamp.

Gunhild Vadla tapte i forlengning mot russiske Ponomareva i 53 kilosklassen for kvinner, etter å ha slått utøvere fra Botswana og Hongkong i tidligere runder.

Steffen Larsen tapte sin første kamp i 65 kilosklassen for menn, men leverte en meget sterk innsats mot den franske stjernen Biamonti som har hatt en del EM titler og VM titler.



Dette var flotte resultater. Jeg hadde kanskje forventet meg litt mer av Byberg, men en 4. plass i VM er ikke dårlig. Jeg skjønner ikke helt hvorfor han tapte bronsefinalen mot Vazquez Martins. Han ledet 3-0, men tapte 7-3. Det var et bevis på at alt kan skje på et minutt. Jeg tror Byberg trodde han hadde vunnet og slakket ned tempoet, men der røyk han på en smekk og tapte. For den Spanske karateutøveren hadde mer å by på. Men man lærer av sine feil og til neste VM går ikke Byberg på den samme tabben igjen. De andre utøverne fra samme klubb hadde fine resultater de også. Steffen Larsen var den som var mest uheldig i trekningen. Han ble trekt ut til å møte den franske stjernen Biamonti som har hatt både EM og VM titler. Steffen tapte, men han gjorde en kjempe innsats mot franskmannen og det er det som teller. Alt i alt synes jeg de fire gjorde en kjempe innsats og fikk flotte resultater.

No comments: