Jan 30, 2007

VM var en fiasko for norske karateutøvere

Nå var det Finland sin tur til å arrangere VM og Mizuchi karateklubb var sterkt representert da det norske karatelandslaget deltok. Målet deres var å plukke medaljer. Landslagssjefen, Morten Alstadsæther hadde med seg to coacher og fem utøvere som skulle konkurrere både individuelt og i lag.


VM startet med lagkonkurransen. Totalt var det 70 land som kjempet mot hverandre. Det norske laget som hadde Sveinung Byberg som coach, startet veldig bra og slo Tunisia i innledende runde. Neste kamp var mot Skottland og det hindret heller ikke det norske laget i å vinne. I kvartfinalen var det totalt åtte land igjen og Norge var et av dem. Neste kamp var mot Kroatsia der Norge tapte 2-0. Sveinung Byberg synes dette var en fin gjennomgang før utøverne skulle konkurrere i individuelle klasser.
For Norge var ikke de individuelle kampene så vellykket. Her røk nordmennene ut en etter en i sine første kamper. Deres siste håp var Lars Berrum som konkurrerer i 80 kilos klassen. Lars vant sine to første kamper der kan slo Senegal 3-0 og Kuwait 8-0. I neste kamp mot Nederland tapte Lars 3-1. Nederlenderen ble senere verdensmester.

Lars var heldig og fikk en sjanse til rekvalifisering. Her slo han Bosnia. Lars hadde gått mange kamper og var sliten etter forrige kamp. Derfor hadde han ikke så mye gi til neste kamp mot Estland. Han tapte denne kampen 5-0. Av totalt 60 utøvere fikk Lars en syvende plass.
Sveinung Byberg synes at forberedelsene kunne vært bedre. Dette skyldes at overgangene fra gammel til ny landslagstrener tok for lang tid. Byberg har nettopp lagt opp sin karatekarriere og satser som trener.



Jeg synes dette var en ganske dårlig innsats av det norske karatelandslaget, men jeg vil ikke gi dem skylden for den dårlige innsatsen. De var jo nettopp i en overgangsfase der de byttet landslagstrener og det tok sin tid. Kanskje det ødela litt for treningene og planleggingene før VM. Lars Berrum var den eneste norske utøveren som vant sine første kamper individuelt. Han endte til slutt på en syvende plass. Det norske landslaget hadde et flott resultat når det gjaldt lagkonkurransen. Norge er gode i lagkonkurransen, men i de individuelle konkurransene er de ganske dårlige. Da vet vi hva Norge må trene på til neste gang. Siden de er gode i lagekonkurransen, så betyr det at de er et godt team sammen. Til neste gang får vi håpe at de er bedre forbredt enn det de var nå.

No comments: