Feb 4, 2007

Berbick funnet drept


Den tidligere tungvektsmesteren, Trevor Berbick ble funnet drept i sitt hjem i Jamaica med et stygt sår i hodet. Politiet tror at han ble drept med en øks eller en machetekniv.


Den 51 år gamle mannen som er tidligere proffbokser ble funnet drept i sitt hjem. Han hadde et stygt sår i bakhodet og politiet tror han ble drept med en øks eller en machetekniv. Berbick er mest kjent for å være den siste som beseiret Muhammad Ali i 1981. Han vant denne kampen på poeng i Nassau på Bahamas. Etter tapet for Berbick la Muhammad Ali hanskene på hylla pga sykdommen sin, parkinsons. Berbick ble fem år senere slått av Mike Tyson og da ble Tyson tidenes yngste tungvektsmester gjennom tidene. Berbick vant totalt 50, 33 på knock out og tapte 11 proffkamper.

Berbick var opprinnelig fra Jamaica, men han ble senere canadisk statsborger. Han slo seg ned igjen i Jamaica etter å ha blitt deportert fra USA der han flere ganger kom på kanten med loven.

Som 33 åring ble Berbick WBC mester i tungvekt da han beseiret Pinklon Thomas på poeng. Åtte måneder senere tapte han tittelen mot 20 åringen Mike Tyson som stoppet ham i 2. runde i Las Vegas 22. november i 1986.



Det er utrolig synd at Trevor Berbick ikke er i blant oss lenger. Han døde i en tidlig alder av 51. Men han fikk i hvert fall opplevd mye innenfor boksing. Det er ikke alle som vinner sine elleve første proffkamper på rad, og det er ikke alle som slår Muhammad Ali. Han var en av de fem som vant over Ali og Ali hadde 60 proffkamper totalt. I sitt første verdensmesterskap tapte han på poeng for Larry Holmes. De fleste ville blitt knocket i sitt første verdensmesterskap, men ikke denne mannen. Han gikk faktisk en jevn kamp mot Holmes.
Han ble som sagt funnet drept i sitt hjem med et stygt sår i bakhodet. De tror han sannsynlig ble drept med en øks eller en machetekniv. Hvem i all verden ville drepe denne mannen? En tidligere fiende?

No comments: